Opetuksen tietosuoja, tietoturva ja tekoäly – workshop by Google for Education, Cloudpoint Oy & Edudata.io

Tule mukaan Cloudpointin ja Googlen järjestämään Workshop-päivään ITK-messuille keskiviikkona 17. huhtikuuta klo 10 – 16 Scandic Aulangolle. Jokaiseen workshoppiin on rajoitetusti paikkoja vapaana, joten huolehdithan, että ilmoittaudut mahdollisimman pian alla olevalla lomakkeella. 

Päivän aikana ilmoittautuneet  pääsevät osallistumaan kolmeen kiinnostavaan ja ajatuksia herättävään workshoppiin, joiden aiheina ovat Hakkeri vs. Google, opetuksen tietosuoja sekä tekoäly ja koneoppiminen opetuksessa. Jokainen ilmoittautunut pääsee osallistumaan kaikkiin kolmeen 90 minuuttia kestävään workshoppiin, jotka järjestetään klo 10:00, 12:30 ja 14:30. 

 

Hakkeri vs. Google -workshop

Cloudpointin tekniikan asiantuntijoiden järjestämässä workshopissa tutustutaan jännittäviin ja mielenkiintoisiin aiheesiin tietoturvan näkökulmista. Osallistujat pääsevät lähemmäksi hakkereiden toimintatapoja ja oppimaan kuinka organisaation tietoja voidaan suojella Googlen ympäristöissä. Työpaja sopii jokaiselle, joka haluaa ottaa askeleen kohti parempaa tietoturvaa. 

 • Ymmärrä miten helposti koulu voi joutua kyberhyökkäyksen kohteeksi ja miten tieto voi valua vääriin käsiin huomaamatta. 
 • Opi käytännönläheisiä vinkkejä ja strategioita tietoturvan parantamiseksi ja uhkien ennaltaehkäisemiseksi.
 • Koe ja näe käytännössä, kuinka Googlen työkalut auttavat sinua suojaamaan organisaatiosi arkaluontoisia tietoja.

 

Opetuksen tietosuoja -workshop 

Opetuksen tietosuojan ympärillä puhutaan paljon lapsen ja nuoren oikeudesta tietosuojan mukaiseen oppimisympäristöön, joka opetuksen järjestäjän tulee tarjota. Tässä työpajassa Edudata.io tietosuojapalvelun tietosuojaan erikoistuneet lakiasiantuntijat syventyvät tietosuojan ajankohtaisiin aiheisiin ja kertovat siitä, kuinka digitaalisista sovelluksista saadaan tietosuojan mukaisia lakien vaatimilla riski- ja vaikutustenarvioinneilla. Pääset kuulemaan tietosuojan uhkista sekä mitä tapahtuu jos digitaalisia sovelluksia ei tarkasteta ja tietosuojasta ei huolehdita, sekä siitä miten opetuksen järjestäjä voi ottaa askeleen kohti vahvaa tietosuojaa.  

 • Tule oppimaan kuinka varmistaa lasten ja nuorten tietosuoja opetuksessa käytettävissä digitaalisissa oppimisympäristöissä.
 • Kuulemaan käytännönläheisiä vinkkejä tietosuojan parantamiseen
 • Oppimaan miten välttyä mahdollisilta tietosuojarikkomuksilta ja sanktioilta 
 • Vahvista opetuksen järjestäjän mainetta vastuullisena toimijana

 

Tekoäly ja koneoppiminen opetuksessa -workshop

Tässä workshopissa pääset oppimaan maailman puhutuimmasta aiheesta – tekoälystä ja koneoppimisesta. Tulet kuulemaan tekoälyn historiasta ja ymmärtämään millaisia vaikutuksia tekoälyllä on esimerkiksi ajatteluun, oppimiseen ja toimintatapoihimme. 

Pääset herättelemään ajatuksia millaiselta tekoälyntäyteinen tulevaisuus voisi näyttää opetuksen näkökulmasta ja kuulemaan millaisiin säädöksiin ja uhkiin on hyvä varautua jo etukäteen. Workshopin aikana tutustutaan tekoälyn ja koneoppimisen käytänteisiin ja perehdytään erityisesti Googlen uusimpien tekoälyratkaisujen kuten Geminin ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. 

 • Saat kattavan ymmärryksen tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksista
 • Opit, miten tekoäly mullistaa koulutusta ja muita aloja
 • Ymmärrät tekoälyyn liittyviä säädöksiä ja vastuullisen käytön tärkeyttä
 • Saat käytännönläheisiä vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen omassa työssäsi

 

ILMOITTAUTUMINEN SULJETTU